Zoek

⭐ We speuren het internet af voor de leukste gadgets en cadeaus. 💵 Koop je via onze links, dan krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra. Meer info »

Ontdek de perfecte kerntemperatuur van je biefstuk

Kerntemperatuur biefstuk

Ben je een liefhebber van biefstuk maar ben je het zat om deze te eten als rubberachtige schoenzolen? Door je biefstuk te garen tot de juiste kerntemperatuur wordt deze precies zoals je wilt. Sappig, mals en vol van smaak!

In dit blog vind je de nodige info voor het bereiden van een perfecte biefstuk. Leer hoe je kunt bakken, grillen of bereiden in de oven en krijg tips voor het bereiken van de gewenste gaarheid.

Kerntemperatuur biefstuk: rare, medium-rare, medium & well done

Je hebt verschillende graden van gaarheid bij het bereiden van een biefstuk. Een rare biefstuk is van binnen nog roze en sappig. Een medium biefstuk is iets minder roze en heeft een wat steviger midden. Een well done biefstuk heeft geen roze kleur meer en is iets droger van textuur. De ideale steak hangt af van jouw persoonlijke voorkeur.

Hieronder vind je de ideale kerntemperaturen voor je biefstuk:

Gaarheid Kerntemperatuur
Rare 49-51 °C
Medium rare 52-54 °C
Medium 55-58 °C
Well done > 61 °C

Let op! Op het moment dat je het vlees laat rusten zal de kerntemperatuur nog zo’n 2-3°C stijgen. Haal de biefstuk dus al iets eerder van de grill of pan.

Hoe meet je de kerntemperatuur voor je biefstuk

De kerntemperatuur van je biefstuk meet je met een vleesthermometer. Deze steek je in het middelste deel. Op deze manier kun je heel precies de temperatuur in de gaten houden!

Zo bak je de lekkerste biefstuk

  1. Haal de biefstuk een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Dep de biefstuk droog met een keukenpapier en kruid beide zijden met peper en zout.
  2. Verwarm de pan met een scheut olie op hoog vuur tot deze gloeiend heet is. Schroei de biefstuk dicht (2 à 3 minuten per kant).
  3. Zet het vuur nu laag. Voeg nog wat roomboter toe aan de pan en smeer de biefstuk hiermee in met een lepel.
  4. Bak de biefstuk tot de kern een paar graden onder de juiste temperatuur is.
  5. Pak de biefstuk in aluminiumfolie en laat deze nog zo’n 10 minuten rusten.

Je hebt nu de perfecte biefstuk! Eet smakelijk! 🥩🍴

Conclusie

Je weet nu de ideale kerntemperaturen voor het bereiden van je perfecte biefstuk. Of je je biefstuk nu rare, medium-rare, toch well-done wilt. Vanaf nu is dat een fluitje van een cent.